25 March, 2011

Vogue.it

Yesterday during Menswear collection class two girls from Vogue.it came to collect signatures for against Pro-anorexia websites.


It's so nice that they are doing this. And if they get enough signatures the goverment will stop from showing these websites.

Sign it You too. They need it... WE need it!


Click Here to sign the list!

Go down to where it says Firma la petizione and sign.

Nome(Name) - Mandatory
Cognome(Surname) - Mandatory
E-mail
Commento(Comment)

Ciao
Rumija

1 comment:

Kajsa said...

En fin tanke och allt men jag tycker att det blir helt fel. Första och främst är jag stark förespråkare för att Internet ska vara fritt och ingen regering ska kunna styra vad som finns där. (Självklart så länge det som finns där är inom de lagar som finns, barnporr är såklart inte okej, det bryter mot lagar och skadar barn). Majoriteten av de personer som hänger på pro-ana sidor är redan riktigt jävla sjuka. Dom är inte längre ute efter att vara smala och snygga, det är ute efter att utäva kontroll över sin kropp och många av dom tror att det fungerar att leva ett liv utan att äta. I det stora hela är inte dessa människor så många. Ett större problem är alla vanliga unga tjejer som anser att dom inte duger, och varför tycker dom att dom inte duger? Tidningsomslag, modeindustrin, musikindustrin visar allra helst och ibland endast smala kvinnokroppar, lite för smala, lite för redigerade bilder. Alla dessa ideal som körs upp i ansiktet på alla tjejer, och killar med för den delen, gör att man infrågasätter om man verkligen ser okej. Det är som sagt inte pro-ana sidor som är problemet i det hela, det är mycket större än så. Vanliga, friska personer med dåligt självförtroende söker sig inte till den sortens sidor, det är personer som redan är så pass sjuka att dom inte förstår vad dom gör med sig själva, personer vars mål är att så mycket skelett som möjligt ska synas på dem. Jag hoppas du förstår vad jag menar. Även om vouge.it försöker skapa en förändring sker det på fel sätt, dom kanske skulle börja med att uppmuntra unga tjejer till att göra något kreativt, inte bara visa upp sinnessjukt smala modeller och ta bort fokus från kroppen och istället förespråka en glas själ i en sund kropp.